Poslovna cona A 49
Šenčur
4208
Slovenija
info@bott.si

Varnost

Kdor želi biti popolnoma prepričan v varnost, pri preverjanju varnostnih sistemov stavi na princip štirih oči. Ta je med drugim brezpogojno potreben pri ekstremnih športnikih. Prav tako je že od leta 1991 samoumevno prisoten tudi pri Bott.

Bott v sodelovanju z avtomobilsko industrijo, tehničnimi pregledi TÜV in drugimi nevtralnimi inštituti redno izvaja teste trka v skladu z aktualnimi smernicami. Neodvisni strokovnjaki dokazujejo varnost montirane natovorjene potujoče delavnice. Tako raziskujejo obnašanje posameznih sestavnih delov, njihovih stikov in trdnost pritrdilnih mest v vozilu v nujnem primeru.

Testirana varnost

Kombinacija materialov

Bott Vario pri sestavi posameznih delov stavi na inteligentno kombinacijo materialov. Izjemno trdno, prašno lakirano, železno jeklo, eloksiran aluminij in visoko kakovostna plastična masa. 

S kombinacijo teh materialov zagotavlja visoko varnost in stabilnost ob minimalni lastni teži opreme.

Ta filozofija občutno zmanjša samo težo opreme, a vseeno zagotavlja neomejeno zaščito za vse potnike. Poleg pasivne varnosti v nujnih primerih pa ta način izdelave dobro vpliva tudi na vašo aktivno varnost.

Test trka za dokazano varnost

Ali Bott Vario dinamično prestreže energijo? Ali naložen tovor z maso ca. 500 kg ostane na svojem mestu? Ali lahko oprema ekstremne sile, zaradi katerih se posamezni deli le-te načrtovano preoblikujejo, kot so to predvideli oblikovalci bott vario, uspešno absorbira?

Nato se preveri, ali to, kar so inženirji bott-a v internih laboratorijih testirali s pomočjo testov tresenja in obremenitve, poskusov natezne trdnosti in iztrganja, velja tudi v tej ekstremni situaciji.

Zelo realistično se izvede simulacija trka vozila pri hitrosti 50 km/h. To je enako dvajsetkratnemu gravitacijskemu pospešku v 30 milisekundah, kar predpostavlja smernica ECE R44.

Varnost je dokazana. Opravljeni testi trka dokazujejo, da se voznik in sovoznik lahko zaneseta na opremo za potujočo delavnico Bott Vario.

 

 

TEST TRKA VIDEO

 

 

PRIMER TRKA ČE JE OPREMA IZ LESA

 

Zavarovanje tovora

Za potnike v vozilu je uporaba varnostnega pasu samoumevna. Privezovanje, takoj ko sedemo v vozilo, se je že skoraj usidralo v našo podzavest. Vsak voznik ve, da je uporaba varnostnega pasu v vozilu za njegovo varnost nujno potrebna!

Kaj pa se dogaja s tovorom, ki je naložen za potniki?

Osnove fizike so enake tako za ljudi kot za tovor. Vendar vaš tovor se sam ne zna privezati – in nezavarovan predstavlja izjemno potencialno nevarnost. Že pri manjšem umikanju na cesti prevrnjen tovor ogroža natančne vozne lastnosti vozila ter koncentracijo voznika. Odgovoren voznik poskrbi tudi za ustrezno zavarovanje tovora.

Veliko in nerodno, visoko in ozko, dolgo ali tenko, okroglo ali oglato – bott vario nudi za vse vrste tovora pravo rešitev za varno pritrditev in zavarovanje tovora v vašem vozilu. Tako sta tudi lastnik vozila in oseba, ki naklada tovor, ki sta oba prav tako kot voznik podvržena strogim predpisom, pravno zaščitena.