Poslovna cona A 49
Šenčur
4208
Slovenija
info@bott.si

Testirana varnost

Kombinacija materialov

Bott Vario pri sestavi posameznih delov stavi na inteligentno kombinacijo materialov. Izjemno trdno, prašno lakirano, železno jeklo, eloksiran aluminij in visoko kakovostna plastična masa. 

S kombinacijo teh materialov zagotavlja visoko varnost in stabilnost ob minimalni lastni teži opreme.

Ta filozofija občutno zmanjša samo težo opreme, a vseeno zagotavlja neomejeno zaščito za vse potnike. Poleg pasivne varnosti v nujnih primerih pa ta način izdelave dobro vpliva tudi na vašo aktivno varnost.

Test trka za dokazano varnost

Ali Bott Vario dinamično prestreže energijo? Ali naložen tovor z maso ca. 500 kg ostane na svojem mestu? Ali lahko oprema ekstremne sile, zaradi katerih se posamezni deli le-te načrtovano preoblikujejo, kot so to predvideli oblikovalci bott vario, uspešno absorbira?

Nato se preveri, ali to, kar so inženirji bott-a v internih laboratorijih testirali s pomočjo testov tresenja in obremenitve, poskusov natezne trdnosti in iztrganja, velja tudi v tej ekstremni situaciji.

Zelo realistično se izvede simulacija trka vozila pri hitrosti 50 km/h. To je enako dvajsetkratnemu gravitacijskemu pospešku v 30 milisekundah, kar predpostavlja smernica ECE R44.

Varnost je dokazana. Opravljeni testi trka dokazujejo, da se voznik in sovoznik lahko zaneseta na opremo za potujočo delavnico Bott Vario.